Wie ben ik?

Home » Info voor ouders » Wie ben ik?

Ik ben Ilse Metz, integratief kindertherapeut voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. In 2012 ben ik begonnen met mijn praktijk als kindercoach. Ik ben daarnaast verder gegaan met de opleiding integratieve kindertherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam. In januari 2017 ben ik afgestudeerd. 

Ik weet vanuit mijn jeugd hoe het is om als kind vast te lopen en niet gelukkig te zijn. Ik heb ook ervaren hoe waardevol het kan zijn als je een therapeut vindt die het zelfhelend vermogen bij je aanspreekt. Als je zelf je problemen op kunt lossen krijg je de grip op je leven terug en de kracht om andere problemen ook aan te pakken. Ik heb sindsdien altijd geweten dat ik met mijn levenservaring iets wilde gaan doen voor en met kinderen.

Toen ik in 2011 moeder ben geworden, besloot ik mijn hart te volgen en ben ik de opleiding tot kindertherapeut gestart. Mijn baan als stewardess bij de KLM heb ik destijds opgezegd, zodat ik me volledig kon gaan richten op de opleiding, mijn gezin en het opzetten van mijn praktijk 'Puur voor Kids'. Het is mijn passie om kinderen die vastlopen zo te begeleiden dat zij de oplossing en kracht in zichzelf (terug)vinden. Ik vind het een eer om kinderen hierbij te begeleiden. 

Naast mijn praktijk in Breda, werk ik op diverse basisscholen waar ik kinderen onder schooltijd begeleid. Ik kijk er naar uit om jullie in mijn praktijk of op een van de scholen te mogen ontvangen.

"Het is mijn passie om kinderen die vastlopen zo te begeleiden dat zij de oplossing en kracht in zichzelf (terug)vinden"